Missie Mogelijk

“There is no holiness but social holiness”. ~John Wesley”

Als christenen zijn we geroepen om Gods koninkrijk te vertegenwoordigen in deze wereld. Zijn liefde mogen we ontvangen voor onszelf, en daarnaast is die Liefde ook om uit te delen in deze wereld. Met ‘Missie Mogelijk’ willen we dat doen. Aan de hand van kortlopende projecten staan wij, de jongeren (15+) uit KVDN Zuid, op tegen onrecht. We komen in beweging en willen daarbij zoveel mogelijk mensen meenemen. We ontvangen hierbij begeleiding van twee enthousiaste jeugdleiders, maar de bedoeling is dat we vooral zelf ontdekken wat het vraagt om op te staan tegen onrecht.

0
Aantal projecten
0
Totaal opgehaald

Waar wij ons voor inzetten

Zaak 1

Opstaan tegen onrecht… Dat is moeilijk. In de eerste bijeenkomst zijn we opzoek gegaan naar onrecht. En dat is lastig want vaak ervaren we allemaal iets anders als onrecht of onjuist. Na een meditatieve oefening en wat brainstormen was er al gelijk wat duidelijkheid. Het onrecht waar wij ons deze eerste zaak aan gaan wijden is het onrecht van ongelijkwaardigheid.

Het doel waar wij voor gaan:

In India leeft meer dan 60% van de bevolking onder de armoede grens van €12,- per persoon per maand. BenG helpt een lokaal project die zich inzet voor kansarme kinderen en vrouwen in India. Dit doen ze doormiddel van een ‘drop-out’ center waar leerlingen die niet op een reguliere school terecht kunnen doordat ze bijvoorbeeld wees, arm of gehandicapt zijn, onderwijs te bieden. Daarnaast verzorgen ze beurzen voor studenten en verstrekken ze microkredieten zodat vrouwen hun eigen bedrijfje kunnen opzetten als mandenmaker, naaister of boerin.

Meer info op: bengprojecten.nl

Wat kun jij doen?

Geef:

Maak je donatie over aan:

IBAN: NL10 INGB 0006 0378 96
Tnv: Kerk van de Nazarener Amersfoort
ovv: Missie Mogelijk – beng 

of scan de QR code

Of betaal met deze link:

https://tikkie.me/pay/v9bvlfoi620k247l8ug9

De link en de QR code zijn geldig t/m 26 juni

0
Totaal opgehaald