Opstaan tegen onrecht… Dat is moeilijk. In de eerste bijeenkomst zijn we opzoek gegaan naar onrecht. En dat is lastig want vaak ervaren we allemaal iets anders als onrecht of onjuist. Na een meditatieve oefening en wat brainstormen was er al gelijk wat duidelijkheid. Het onrecht waar wij ons deze eerste zaak aan gaan wijden is het onrecht van ongelijkwaardigheid.

Het doel van deze eerste zaak van Missie Mogelijk

In India leeft meer dan 60% van de bevolking onder de armoede grens van €12,- per persoon per maand. BenG helpt een lokaal project die zich inzet voor kansarme kinderen en vrouwen in India. Dit doen ze doormiddel van een ‘drop-out’ center waar leerlingen die niet op een reguliere school terecht kunnen doordat ze bijvoorbeeld wees, arm of gehandicapt zijn, onderwijs te bieden. Daarnaast verzorgen ze beurzen voor studenten en verstrekken ze microkredieten zodat vrouwen hun eigen bedrijfje kunnen opzetten als mandenmaker, naaister of boerin.

Meer info op: bengprojecten.nl

Het geld wat wij hebben opgehaald wordt ingezet om microkredieten te verstrekken in de vorm van studieleningen. Hierdoor  krijgen 2 jongeren de kans om te gaan studeren en daarmee hun kansen in het leven te vergroten. Een lening aanvragen bij een bank is voor mensen in armoede niet mogelijk en hun enige alternatief zou zijn om een lening te regelen bij zogeheten loan sharks die werken met woekerrentes. Het project geeft de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden te lenen.